Providers vergelijken

HomeProviders vergelijken
Vergelijk op Telefoon-vergelijken.nl alle mobiele providers in Nederland en kies de beste deal.

Vergelijk de providers in Nederland

Mobiele providers vergelijken

In Nederland zijn er een flink aantal mobiele providers actief. De meeste mobiele providers bieden zowel abonnementen aan in combinatie met sim only-abonnementen. Andere providers richten zich uitsluitend op de sim-only deals. Wij helpen je graag opweg om uit te zoeken welke provider het beste bij jou past. Dit hangt niet alleen af welke dienst je wilt afsluiten maar ook waar je woont.

Prepaid bellen is niet meer zo populair als vroeger. De meeste providers bieden echter je nog wel de mogelijkheid aan om met prepaid te werken. Je betaald dan alleen voor het beltegoed wat je koopt. De meeste consumenten maken gebruik van Internet op hun mobiele telefoon, het gebruik van een prepaid sim-kaartje is dan niet meer zo goedkoop.

Netwerk en dekking mobiele providers

In Nederland hebben we in totaal vier netwerkproviders. Het gaat om KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. In 2019 is Tele2 echter samengegaan met T-mobile. Op dit moment werken deze netwerken nog appart maar wij verwachten dat in de nabije toekomst dit gaat veranderen. Het aantal mobiele providers ligt natuurlijk wel vele malen hoger dan deze vier. Andere providers maken gebruik van het network van de grote vier.

In Nederland zijn er meer dan 15 mobiele providers actief op de markt.
Welke provider het beste bij jou past, en welke mobiele provider de beste dekking heeft zou je dit moeten gaan uitzoeken op hun website. De dekking verschilt namelijk behoorlijk per provider. Check op de website van de provider hoe de dekking is op jouw adres. De uiteindelijke dekking van mobiele providers is ook afhankelijk van welke verbinding jij gebruik wilt maken. In Nederland kan je op dit moment kiezen uit 3G, 4G en 5G.

Prijsverschillen mobiele providers

Doordat er veel verschillende mobiele providers in Nederland zijn zie je dit terug in de prijzen en het productaanbod. De allergoedkoopste mobiele providers in Nederland bieden hun diensten aan via het netwek van grote providers zoals KPN. De prijzen zijn de laatste jaren welk na elkaar gegroeid, dit komt omdat de abonnementen en diensten steeds meer op elkaar lijken. Echter zijn er nog wel verschillen te vinden tussen de providers om extra te kunnen besparen op je abonnement of sim only pakket. De grote jongens in Nederland bieden vaak een combinatie-deal aan. Je kan dan zowel mobiele telefoon, tv, internet en huistelefoon met elkaar combineren binnen 1 abonnement. Door dit allemaal bij dezelfde provider te hebben krijg je extra voordeel en betaal je uiteindelijk net even iets minder dan bij de concurrent.

Mobiele Virtuele Netwerk (MVNO)

Hieronder bespreken wij alles over netwerkproviders die gebruikmaken van het network van de grootste mobiele providers in Nederland. Wij helpen je graag te begrijpen wat eigenlijk de verschillen zijn tussen deze providers.

  • KPN: Budget Mobiel, Simyo, Youfone
  • Vodafone: Hollandsnieuwe, Ziggo
  • T-Mobile: Ben, Simpel, Tele2

Deze providers maken dus gebruik van het network van een grote provider. Je kan dus de kwaliteit verwachten van bijvoorbeeld Vodafone en KPN terwijl je wel minder gaat betalen voor je abonnement of sim-only abonnement. Ook de betrouwbaarheid is enorm goed terwijl je goedkoper uit bent. In de provider vergelijker op deze pagina kan je dus deze providers met elkaar vergelijken om te bepalen welke jou het meeste aanspreekt.

Winkelwagen
Sign in

No account yet?

Create an Account